כיאה לארץ ים תיכונית, אנדלוסיה משופעת בירקות ופירות טריים ויפים כל השנה. אספרגוס ואבוקדו שמגיעים מגרנדה, תותים מאואלבה, עגבניות גדולות ומתוקות, פלפלים צבעוניים, ארטישוקים נהדרים, הרבה שום ושקדים ושלל פירות הדר. את הסלט הישראלי או הערבי לא תפגשו במסעדות, אך נוכחות הירקות תהיה ברורה באוכל שתזמינו וכמובן בשווקים הססגוניים. מי שאהב את השווקים של מדריד וברצלונה יהנה גם בשוק הדרומי המקורה והיפהפה ששם את מלאגה על המפה כמרכז גסטרונומי, Mercado central de Atarazanas.
זמינות העגבניות הטריות, גם בקיץ וגם בחורף הולידו מנה נהדרת, אולי המנה האנדלוסית ביותר, הגספאצ'ו. מרק קר, קליל, מרענן ומשביע, שעשוי מעגבניות טריות, מלפפונים קצוצים, שום, לחם שמעבה את המנה ובאנדלוסיה גם שקדים. הגספאצ'ו במתכונת האנדלוסית נקרא גספאצ'ו סלמורחו, והוא הרבה יותר סמיך ועשיר בטעמים ומעליו אפשר יהיה גם למצוא, פרט לירקות הקצוצים, גם חאמון קצוץ. כיאה לארץ חמה קיים כאן מרק קר נוסף, אחו בלנקו, שמשמעות שמו הוא שום לבן. המרק כולל הרבה שמן זית, שקדים טחונים, לחם קשה, שום וחומץ.